Merlot

Soi de struguri roşii – Merlot

Merlot este un soi de struguri folosit la producerea vinurilor roșii de masa de marca si cupaj.

Este un soi de origine franceză, cultivat la început în Bordeaux, actual foarte răspîndit în diferite zone viticole din lume.

Strugurii sunt de mărime mijlocie; piramidali, aripaţi, mai mult sau mai puţin dispersaţi, cu peduncul de culoare verde sau roz. Bobiţele – de dimensiuni medii, rotunde, de culoare albastră-violetă cu strat de pruină; pieliţa are o densitate mijlocie; pulpa suculentă, dulce, cu gust solonaceu.

Soiul Merlot este rezistent la temperaturi joase și secetă; în anii cu temperatură scăzută se coace mai bine decât Cabernet Sauvignon, iar în anii cu temperaturi ridicate acumulează mai mult zahăr.

La fel ca și Cabernet Sauvignon, este unul din cele mai răspândite și populare soiuri de struguri și se cultivă în majoritatea regiunilor viticole din lume.

Din strugurii soiului Merlot se obţine un vin deosebit de fin, de o culoare roşie-rubinie cu un gust caracteristic şi aromă de fructe. Ca regulă vinul este de o aciditate scăzută. Cupajarea cu soiurile din grupul Cabernet duce la sporirea calităţilor gustative.

Etichete: , , ,

Aprecieri/completari

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *