Cono Sur - pui umplut cu fistic

Pui umplut cu fistic pe pat din cremă de mazăre și cremă de căpșuni coapte

Pui umplut cu fistic pe pat din cremă de mazăre și cremă de căpșuni coapte, asociat cu:

Cono Sur – Organic Pinot Noir

Versatilitatea Pinot Noir-ului Organic îl face o pereche perfectă pentru acest fel de mâncare cu o largă gamă de arome. Amestecul de creme și condimente scoate personalitatea acestui vin pe cerul gurii.

Ingrediente:

  • 2 buc. piept de pui dezosat
  • 200g cremă de brânză Philadelphia
  • 150g fistic
  • 10g cimbru proaspăt
  • 30g arpagic
  • 750g mazăre (pot fi congelate)
  • 500g smântână
  • 200g unt
  • 500g căpșuni
  • Sare și piper

 Mod de preparare:

Pregătiţi pieptul de pui file astfel încât să permiteţi cât mai mult loc pentru a putea fi umplut cu: sare și piper, fistic tocat şi amestecat în prealabil cu crema de brânză, arpagic și cimbru. Rulați puiul cât mai strâns posibil și înveliți-l în folie de aluminiu, apoi puneti-l în cuptor la 180 °C timp de 20 de minute.

Pasaţi mazărea într-un blender, apoi gătiți-o într-o tigaie adăugând unt, sare și piper. Odată ce începe să fiarbă, adăugați 100 g smântână și lăsați amestecul să fiarbă la foc mic timp de 10 minute iar apoi puneți-l deoparte.

Pentru crema de căpșuni, prăjiți căpșunile tăiate în prealabil și cimbrul proaspăt rămas, într-o tigaie cu unt timp de 10 minute, apoi puneți amestecul în blender și lăsați-l să se răcească. În timpul răcirii, bateți smântâna până când aceasta are o textură fină iar apoi adăugăti sare și piper. După ce amestecul cu căpșuni s-a răcit, se adaugă smântână și se lasă la înghețat timp de 10 minute.

După ce s-a gătit carnea de pui, tăiati-o în 8 porții.

Pentru prezentare, puneți 2 porții de carne de pui pe un pat de mazăre-cremă. Apoi, cu două linguri cu cremă de căpșuni formați două ovale între crema de mazare și pui. Decorați cu felii de căpșuni și fistic.

Etichete: , , , ,

Aprecieri/completari

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *