masi - kebab

Kebab cu carne fiartă şi sos Pera

Rețetă prezentată la cina Masi, intitulată ¨Una din prietenele mele este Somelier¨.

Chef Vitangelo Galluzzi. Vila Serego Alighieri (Valpolicella, Italia) asociată cu:

Masi – Riserva Costasera Amarone Classico


 
 

Ingriediente:

  • 500 g clapon
  • 500 g piept de vițel
  • 500 g gambă de vită
  • 1 cotechino mic
  • 3 morcovi
  • 2 bucăți de țelină
  • 2 bucăți ceapă
  • cuișoare
  • 1 frunză de dafin
  • sare
  • boabe de piper

Umpleți o cratiță mare cu suficientă apă rece și adăugați cu generozitate sare de mare, legumele tăiate, cuișoarele, frunza de dafin și câteva boabe de piper întregi. Aduceți apa la fierbere și adăugați vita. Gătiți încet, îndepărtând orice grăsimi și impurități. După aproximativ 60 de minute adăugați pieptul de vițel, și după încă 30 de minute, claponul. Continuați cu gătitul pentru încă 75 de minute. Într-o altă cratiță gătiți cotechino pentru circa 90 de minute în suficient de multă apă care fierbe. O dată ce toată carne este gătită, scoateti-o din supa lor și tăiați-o în bucățele, cuburi. Asamblați kebaburile cu diferitele tipuri de carne. De servit pe farfurii fierbinți cu sos peara.

 Sos Peara

 Ingrediente:

  • 300g de miezuri de pâine uscate, date pe răzătoare (pesmet)
  • 40 g unt
  • 40 g maduvă de vită
  • supă de vită
  • 40g parmesan Grana Padano ras (opțional)
  • sare
  • piper

Dizolvați măduva de vită în unt fierbinte într-o cratiță din ceramică la foc redus, amestecând cu o lingură de lemn. Adăugați miezul de pâine tot de o data și lăsații-le ca încet să coloreze și să absoarbe zeama. Continuați să amestecați, adăugând supă când e necesar, pâna când se formează o textură cremoasă. Fierbeți conținutul și reduceți focul la minim. Acoperiți cratița și lăsați-l să facă bulbuci pentru cel puțin 2 ore, amestecând din când în când fără să atingeți fundul oalei. Într-un final, adăugați parmesanul, asezonați cu sare și piper din plin, prospăt măcinat. Amestecați ușor și serviți fierbinte.

Poftă bună!

Etichete: , ,

Aprecieri/completari

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *