coaste de porc cu porumb

Coaste de porc cu tocană de porumb

Coaste de porc cu tocană de porumb, asociat cu:

Cono Sur – Reserva Carmenere

Ingrediente pentru 4 persoane:

1 kg coaste de porc, porționat în patru

1 cană porumb

2 cani supă de curcan

1 cană lapte

1 buc. ceapă taiată în cubulețe mici

sare și piper pentru gust

Pentru marinat:

½ cană oregano uscat

1 lingură boia de ardei dulce

1 lingură pastă de usturoi

½ lingură zahăr brun

sare de mare pentru gust

1 cană suc de portocale

2 linguri ulei de măsline

2 căni vin alb

2 linguri ulei de măsline cu merken (condiment chilian)

Mod de preparare:

Pregătiți sosul pentru marinat (baițul) prin combinarea următoarelor: oregano, pasta de usturoi, piper, zahăr brun, sare de mare, suc de portocale, ulei de măsline, vin alb și merkén. Turnați-l peste coaste și lăsați la marinat într-un bol acoperit peste noapte.
Preîncălziți cuptorul la 120 º C și apoi gătiți coastele pentru două până la trei ore (cu cât se rumenesc mai bine, cu atât vor fi mai fragede). Ungeți preparatul de mai multe ori cu suc de portocale și vin alb.

În timp ce coastele se gătesc, ușor prăjiți ceapa într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline și apoi adăugați porumbul pentru a fi gătit împreună cu ceapa pentru aproximativ 30 de secunde. Adăugați supa de curcan și fierbeți-o până când lichidul este complet absorbit. Apoi, se adaugă laptele. Terminați gătitul la foc mic, până când conținutul are consistența unui risotto.
Odată ce coastele sunt gătite și carnea este fragedă, ea va cădea de pe os. Lăsațile să stea timp de 15 minute înainte de a le tăia și servițile împreună cu tocana de porumb.

Etichete: , ,

Aprecieri/completari

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *