masi - sa - porc

Carne de porc cu miere de arbore de căpșune, sufleu din brânză de oaie Pecorino și Pinzimonio


Rețetă a Chef Elio Sironi de la restaurantul Madai din Porto Cervo, Costa Smeralda, Sardagna, asociată cu Masi – VAIO Amaron Amarone – Serego Alighieri

 

Ingrediente pentru 10 persoane:

  •  1 picior de porc, în jur a 5 kg
  •  100 gr unt clarificat
  •  4 gr miere de arbore de căpșune
  •  cimbru, rozmarin, maghiran mărunțite
  •  frunze de mirt
  •  sare

Carnea de porc se dezosează și se bate. Se asezonează cu condimentele mărunțite și cu sare. Mai apoi se unge cu miere și unt, după care se așează pe un grătar cu o folie specială pentru gătit. Se așează pe partea cu pielea, astfel pielea intră în contact cu folia de gătit pentru primele 20 de minute la o temperatură de 160 grade Celsius. Se întoarce porcul pe partea cealaltă, se ridică temperatura la 180 de grade Celsius și se gătește în continuare pentru încă 40 de minute. Se scoate porcul din cuptor și se acoperă cu frunzele de mirt.

Fructe de arbore de căpșune glasate (în afara sezonului se pot folosi alte fructe, ca de exemplu citirice sau fructe de kumquat).
Ingrediente:

  • 200 gr fructe de arbore de căpșune
  • 500 cl apă
  • 500 gr zahăr
  • sare
  • 1 băț de scorțișoară, 1 păstaie de vanilie, coaja rasă a unei jumătăți de portocală

Se dizolvă zahărul în apă și se aduce la temperatura de fierbere; se reduce volumul la jumătate, se adaugă sarea, scorțișoara și coaja de portocală. Puneți fructele într-o pungă ermetică împreună cu lichidul aromat și închideti-l la 85 atmosfere. Lăsați infuzia pentru minim 6 ore.

Sufle de brânză de oaie Pecorino

Ingrediente:

  • 150 cl lapte proaspăt
  • 150 cl smântână de gătit slabă în grăsime (10 %) – single cream
  • 3 gălbenușuri de ouă, medii ca mărime
  • 100 gr brânză maturată Pecorino rasă
  • sare și piper de ardei roșu

Adăugați laptele la cremă și fierbeți amestecul. Amestecați gălbenușurile de ouă cu brânza, sarea și puțin piper de ardei roșu. Răsturnați lichidul peste ouă și amestecati bine. Puneti mixtul în modelele flexibile de gătit. Gătițile într-un cuptor normal la 120 de grade. Ar trebui să se ridice și să fie ferme la atingere.

Tăiați porcul în cubulețe mici și servițile cu fructele tocmai gătite, sufleul de pecorino și pinzimonio făcut din legume de sezon din grădina.

Poftă bună!

 

Etichete: , , , ,

Aprecieri/completari

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *