cevadespus

Toamna se numară… bucuriile

Toamna se numară roadele, iar Selected Wine și-a numărat, la începutul acestui anotimp, bucuriile alături de niște oameni și copii minunați!

Cu toții știm că nu ne naștem la fel, și că sunt persoane mai puțin norocase decât noi. Am cunoscut în Timișoara o organizație cu numele CevaDeSpus, care are ca și scop conştientizarea societății asupra problemelor pe care le confruntă o persoană cu dizabilităţi. Dupa câteva întâlniri și convorbiri telefonice, am știut că răspunsul nostru va fi afirmativ la propunerea lor de a organiza o degustare de vinuri pentru pasionații din frumosul oras de pe Bega, în care fondurile obținute în urma întâlnirii cu licoarea lui Bacchus să fie direcționate pentru acoperirea costurilor terapiei a 3 copii cu autism.

Poate, la prima vedere, nu sună foarte etic: vin și copii! Dar, dacă stăm mai bine să ne gândim, vinul a pus la masă oameni din diferite colțuri ale Timișoarei, amatori și îndrăgostiți de vin, pentru o cauză nobilă! Iar partea cea mai frumoasă a fost că acei copii au asistat la mica noastră întrunire, și s-au bucurat alături de noi văzându-ne fericiți că ajutăm făcând în același timp ceva ce ne place: ne cunoaștem cu vinul!

Au fost degustate vinuri de origine italiană: Piccini – Verdichio,  Alois Ladger – Pinot Grigio, Piccini – Rosso din Montalcino, Masi – Campofiorin, Piccini – Sasso al Poggio, în această ordine.

Seara a fost per total una complexă, în care Zoli, responsabil Ceva de Spus și un mare iubitor de vinuri, a descris pe rând vinurile într-o manieră plăcută și interactivă, Selected și Wine au vorbit despre ei și despre starurile din pahare, iar concluzile nu pot fi decât frumoase, având în vedere cauza pentru care ne-am adunat.

Și cine spune că vinul este doar o altă bautură, noi spunem că este acea bautură care te face mai bun, mai sufletist, și care îți dă oportunitatea să vezi, că, așa cum un vin în pahar, se schimbă de la minut la minut, își conturează mereu aromele și le completează sau și le transformă cumva, câteodată de neînțeles, în bine sau în rău, așa și viața noastră se poate schimba într-o clipă, ajutând sau fiind ajutați!

Etichete: , , , , ,

Aprecieri/completari

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *