icon

O nouă degustare, o nouă provocare… by SelectedWine!

Vinul este o bautură complexă  și fascinantă, iar o degustare de vin este mereu o provocare, având în vedere că diferă mereu publicul, tipul de vin selecționat și starea de moment! Astfel, nimic nu se repetă și nimic nu este previzibil, pentru noi o nouă degustare este ceva nou, mereu o nouă stare de bună dispoziție.

Reîntalnirea cu vinul, a fost stabilită în locația partenera Selected Wine, restaurantul Locanda Del Corso din Timișoara, iar oaspeții au poposit pe meleagurile din Banat din diverse colțuri ale lumii – Anglia, Danemarca, Belgia, Franța, Germania și România. Vinul, din nou, a pus la masă culturi diferite, cu preferințe diferite și cu așteptări diferite! Curiozitatea lor pentru vinurile din Vest a fost mare, lucru care ne-a bucurat enorm, nimic nu este mai plăcut decât atunci când degustarea este făcută alături de oameni ce apreciază și încearcă să înțeleagă vinul.

Noi am dat cuvântul de început, iar apoi vinul a vorbit de la sine. Selecția a fost mare, cu o concetrare pe vinurile roșii (având în vedere vremea mai răcoroasă de afară) și pe vinuri românești (având în vedere ca erau mai mulți străini).Sole – Chardonnay de la Cramele Recaș a dat start-ul degustării, un vin baricat, onctuos, cu aromă de citrice și vanilie, ștafeta fiind apoi preluată de Solo Quinta, cel mai premiat vin al Cramelor Recaș, un cupaj de 5 soiuri de struguri în care fiecare își spune “cuvântul” și nu te lasă sa îl uiți. După recitalul vinurilor albe, de care degustătorii s-au bucurat cu fiecare picătură, au intrat pe scenă vedetele roșii: vorbim de Selene – Cabernet Sauvignon, Cuvee Uberland de la Cramele Recaș, doua vinuri mărețe care au impresionat, și … marea supriză a serii un vin italian – Super Tuscan – Crama Valino – Vino in Musica, care a surprins. A fost altceva!

Dacă l-a început am putea vorbi de 3 părți diferite – noi, SelectedWine, ei, degustătorii, și vinul… cu cât înaintăm în degustare am devenit aceiași – armonia s-a creat, întrebările nu au ezitat să apară, râsetele și voia bună au fost atinse! Iar provocarea, a devenit o realizare!

Participanții au putut degusta, compara și savura 2 terroir-uri diferite, soiuri și cupaje diferite, stiluri diferite. Din nou, ni s-a confirmat, că avem un oraș și o țară minunată, în care vinurile pe care le oferim celor ce ne vizitează sunt pe măsură, că ei pot învăța, citi și aprecia cultura noastră și felul nostru de a fi chiar și printr-un pahar de vin, iar noi zicem că merită să îl promovăm și mereu să acceptăm provocarea!

Aprecieri/completari

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *