Two Oceans logo

Two Oceans – Povestea oceanelor

Western Cape este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ, pe coasta sudică a Africii, unde se întrepătrund două oceane. Ca și atracția contrariilor, Oceanul Indian, cu ape calde și Oceanul Atlantic cu ape reci ca gheața, se conectează pentru a dezvălui o minunată chimie. Acest fenomen are impact asupra climei de coastă și se extinde și asupra podgoriilor faimosului Western Cape.

Oceanul Atlantic care se prelinge pe coasta vestică a Africii este hrănit de curentul rece Benguela ce vine din direcția Polului Sud. Oceanul Indian este străpuns de curenții Agulhas ce pleacă de la Tropice. Cele două oceane se ciocnesc și se întrepătrund de-a lungul coastei încălzite, unde aerul este curat.

Influența oceanelor nu este niciodată înlăturată, ea operând dincolo de coastă și pe uscat. În Western Cape ploiile de iarnă înmoaie terenurile iar căldura de vară ajută la coacerea lentă a fructelor. Brizele mării și ceața duc la scăderea temperaturilor, astfel că strugurii se pot dezvolta în timpul de care au nevoie rezultând arome intense în fruct. Acest lucru este redat de gustul vinurilor Two Oceans: proaspăt, delicios și plin de viață.

Toate vinurile Two Oceans sunt acreditate de către IPW (Asociația Producției Integrate de Vin) și cultivate conform principiilor de protejare a mediului.

Începând cu recolta din 2010, toate vinurile Two Oceans poartă un sigiliu de sustenabilitate ce garantează integritatea producției de-a lungul tuturor proceselor de fabricare, de la podgorie, până la ambalajul final, fie sticlă sau cutie.

De ce este acest vin special ?

În cea mai sudică regiune din Africa, în fiecare zi, natura îmbracă haina nemărginită a unei minunații la scară largă și a unei frumuseți ce taie respirația. Vizitatori din toate punctele globului încep o călătorie pentru a ajunge în acest loc și pentru a asista la un moment unic. Impactul coliziunii celor două oceane are un efect remarcabil. Se crează o serie de influențe micro-climatice care contribuie la vinurile pline de prospețime, încântătore și delicioase produse din strugurii crescuți în zona Western Cape.

Strugurii pentru Two Oceans provin din podgorii de primă mână din regiunea Capului Vestic, unde varietățiile de fructe sunt combinate perfect cu locația pentru a obține produse sănătoase și cu arome intense și suculente. Datorită accesului la o gamă variată de podgorii localizate într-o regiune cu biodiversitate (Western Cape), pentru producția oricărui vin, indiferent de recoltă, se aleg doar fructele care asigură prospețimea, vigoarea și echilibrul viitoarelor băuturi cu un caracter specific.

Povestea vinului Two Oceans:

Two Oceans și-a preluat numele de la cele două mari oceane: cel Indian cu ape calde și cel Atlantic cu ape reci. Energia eliberată din contopirea acestor oceane reprezintă o sursă de inspirație pentru vinurile delicioase și pline de prospețime care sunt ușor de băut și de asociat cu oamenii, petrecerile și mâncărurile gustoase.

Lansat la nivel internațional în anul 1993, vinul Two Oceans a devenit recunoscut ca o marcă premium din Lumea Nouă. Cererea de vinuri ușoare și gustoase ca și Two Oceans este în creștere, așă că acest sortiment este disponibil pe toate continentele, în peste 70 de țări, cea mai mare piață de desfacere fiind Canada. De asemenea, se produce o varietate de sortimente care să se potrivească diferitelor cereri de pe piețe individuale. Vinurile sunt ambalate în diferite formate, în funcție de cererea de pe piață: sticle de 750 de ml sau 1.5 l sau cutii (bag in box) de 3 l.

Vinul de clasă:

Toate podgoriile selectate de Two Oceans se subordonează reglementărilor sud-africane de mediu, dispuse de către Asociația Producției Integrate de Vin (IPW). Prezentă în întreaga lume, această asociație promovează cultivarea sustenabilă a struguriilor și practicile favorabile mediului. Atenția este îndreptată către toate etapele din procesul de producție: de la studiile de impact asupra mediului și pregătirea solurilor, până la utilizarea materialelor reciclabile și reciclate.

Echipa de producători Two Oceans lucrează îndeaproape cu viticultorii, care sunt responsabili pentru calitatea excelentă a fructelor. Împreună, aceștia decid momentul potrivit al culegerii struguriilor pentru a atinge o producție optimă, pentru a ajunge la un gust echilibrat, o aciditate bună a fructelor și un nivel bun de coacere. Apoi, strugurii sunt vinificați la Bergkelder, o vinărie situată în centrul Western Cape-ului, în faimoasa regiune Stellenbosch.

Etichete: , ,

Aprecieri/completari

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *